(video) Traian Băsescu, despre alegerile europarlamentare pentru cetățenii RM: „Ne-ar bucura să voteze PMP-ul, dar nu este obligatoriu; Important este să meargă la vot”

Alegerile europarlamentare sunt extrem de importante pentru cetății din RM, care dețin și cetățenie română. Cel puțin asta spune fostul președinte al României, Traian Băsescu.

„Dacă cetății RM, care sunt și cetățeni ai României, vor merge la vot, ei vor deveni destul de importanți pentru partidele din România. Și partidele vor include acest portofoliu de voturi din RM, în politicile lor de Guvernare. Dacă nu vor merge la vot, vor considera că e un portofoliu nesemnificativ de voturi și nu vor continua să facă ceva pentru RM. Este în interesul cetățenilor RM, care au și pașaport român, să meargă la vot. Ne-ar bucura să voteze PMP-ul, dar nu este obligatoriu. Important este să meargă la vot”, a precizat Băsescu.

Băsescu mai spune că aceste alegeri europarlamentare sunt foarte importante pentru Moldova. „Viața UE începe să influențeze viața cetățenilor RM. Moldova este un stat care are un acord de asociere cu UE. Acordul de asociere va fi valorificat atâta timp cât este susținut și prin votul cetățenilor din Moldova cât și acțiunea parlamentară din Parlamentul European”.

Traian Băsescu a mai adăugat că aceste instrumente, inclusiv și parteneriatul estic, va fi valorificat de UE.

UNIMEDIA amintește că alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 26 mai.


Pub