Politicieni britanici pro-Brexit, „atacați” cu milkshake

Doi politicieni britanici au fost loviți cu milkshake-uri în timp ce se aflau în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare din 23 mai. Este vorba despre politicieni pro-Brexit.

Foto: Getty

Fondatorul Ukip, în prezent lider al Partidului Brexit, Nigel Farage a fost lovit de un milkshake în timp ce se afla în campanie electorală în Newcastle. În timp ce vorbea cu alegătorii, un bărbat s-a apropiat de el și i-a aruncat cu un milkshahe pe haine.

Bărbatul a fost reținut de polițiști, potrivit imaginilor publicate de Manchester Evening News.

„Din păcate, unii dintre remaineri (adepții rămânerii Marii Britanii în UE) s-au radicalizat până la nivelul la care e imposibil să facă campanie normală. Pentru ca democrația civilizată să funcționeze, ai nevoie de acordul celorcare au pierdut. Politicienii care nu acceptă rezultatul referendumului ne-au adus aici”, a scris Nigel Farage pe Facebook.

Cu o zi înainte, un candidat al Ukip, Carl Benjamin, a fost lovit cu un milkshake în timp ce se afla în campanie electorală la Salisbury, potrivi The Morning Star.

Marea Britanie trebuia să iasă din Uniunea Europeană în 29 martie, dar Brexitul a fost amânat, așa că țara este nevoită să organizeze alegeri europarlamentare. Printre partidele care vor să-și trimită reprezentanți în Parlamentul European se află și cele care susțin Brexitul, scrie digi24.ro


Pub