Motivul pentru care Igor Dodon nu a fost prezent la ceremonia de învestire a noului președinte ales al Ucrainei, Vladimir Zelensky

Se pare că Igor Dodon nu a fost invitat la ceremonia de învestire a noului președinte ales al Ucrainei, Vladimir Zelensky. Cel puțin aceasta reflectă un comunicat emis de către consilierul președintelui RM în domeniul politicii externe, Aureliu Ciocoi, care a comentat situația dată.

Foto: UNIMEDIA

„În ceea privește ceremonia de inaugurare a Președintelui Ucrainei, din câte cunosc, conform Decretului ex-președintelui Poroșenko, responsabil de organizarea acestei festivități, inclusiv de invitații, a fost desemnată conducerea precedentă a Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, în comun cu fosta administrație prezidențială a lui Poroșenko”, susține Ciocoi.

De menționat că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere cu președintele nou-ales al Ucrainei, Vlodimir Zelensky. Oficialii au discutat despre relațiile moldo-ucrainene și dezvoltarea acestora în viitor.

UNIMEDIA amintește că Vladimir Zelensky a fost învestit astăzi, 20 mai, în funcția de președinte al Ucrainei. Acesta a ținut un discurs în care a declarat că va dizolva Parlamentul țării și își dorește organizarea alegerilor anticipate.

Inițial se anunțase că prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va participa la inaugurare, însă, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Filip nu a putut participa din cauza unor probleme de sănătate.


Pub