Eugen Tomac: „Continuarea autostrăzii Iași-Tg. Mureș până la Chișinău, un obiectiv realist”

Președintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, asumarea unui nou obiectiv pentru apropierea R. Moldova de România și, respectiv, de Uniunea Europeană: continuarea autostrăzii Iași-Tg. Mureș până la Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

„Împreună cu toți colegii mei parlamentari am reușit o inițiativă în premieră, în Parlamentul României a fost adoptat proiectul de Lege privind Autostrada Unirii, Iași-Tg. Mureș (...) Vom insista pentru ca, în perspectivă, să existe premise pentru a putea duce mai departe acest proiect de la Iași până la Chișinău”, a declarat Eugen Tomac.

Președintele PMP a invocat prevederile capitolului 15, art. 80 din Acordul de Asociere a R. Moldova cu UE drept cadru juridic pentru dezvoltarea acestui demers.

„Credem că o autostradă a Unirii, finanțată cu resurse de la UE este un obiectiv realist petru care merita să luptăm, pentru că astfel am conecta R. Moldova, pe roți, la Uniunea Europeană și acest lucru ar ajuta și din punct de vedere economic R. Moldova”, a conchis deputatul PMP, candidat la alegerile europarlamentare.


Pub