Noul președinte al Ucrainei Vladimir Zelenski a anunțat dizolvarea Parlamentului. A propus Guvernului să demisioneze

PE SCURT

Noul președinte al Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunțat dizolvarea Radei Supreme. Astfel, alegerile parlamentare anticipate din Ucraina vor avea loc vara curentă. Anunțul a fost făcut după ce a Vladimir Zelenski a depus jurământul, în timpul unui discurs în sala de ședințe a Parlamentului.

Eu vreau ca voi să adoptați legea privind anularea imunității deputaților, privind condamnarea penală pentru îmbogățirea ilegală. Rog Parlamentul să-i elibereze din funcții pe președintele Serviciului Securitate, procurorul general și ministrul Apărării. Eu anunț despre dizolvarea Parlamentului de legislatura a opta”, a menționat Zelenski.

PE LUNG

De asemenea, Vladimir Zelenski a propus Guvernului de la Kiev să demisioneze.

Vreau să citez un actor american care a devenit un mare președinte american: „Guvernul nu rezolvă problemele noastre – guvernul este problema noastră”. Nu înțeleg guvernul nostru, care doar ridică din umeri și îmi zice că nu poate face acest lucru. Puteți să luați hârtie, să luați un pix și să eliberați locurile pentru cei care se vor gândi la generațiile viitoare, și nu la alegerile următoare “, a declarat el în timpul mesajului către poporul ucrainean, după ce a depus jurământul în sala de ședințe a Parlamentului.

Astăzi, la Kiev, Vladimir Zelenski a depus jurământul în calitate de președinte al Ucrainei, pentru un mandat de cinci ani. În discursul său de învestire în Rada Supremă, Zelenski a spus că va fi un președinte al tuturor cetățenilor

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.