16:45:53 28.03.2024
Stiri

Zelensky vrea ARMISTIȚIU în Donbas: „Sunt gata să-mi pierd și postul în schimbul păcii”

Știri 20.05.2019 14:34 Vizualizări1588 Autor: Ziarul National
Zelensky vrea ARMISTIȚIU în Donbas: „Sunt gata să-mi pierd și postul în schimbul păcii” George Herald


Vladimir Zelensky, noul preşedinte de la Kiev, a anunţat că primul său obiectiv este să pună capăt conflictului cu insurgenţii proruşi din estul Ucrainei prin încheierea unui armistiţiu, important fiind ca Ucraina să recupereze „teritoriile pierdute”.

„Primul obiectiv este să ajungem la un armistiţiu în Donbas”, a declarat Zelenski, care a depus luni jurământul ca preşedinte al Ucrainei.

Noul lider de la Kiev a subliniat că este dispus să „plătească” și cu funcția pe care a câștigat-o pentru a pune capăt războiului.

„Fiecare dintre noi a murit la Donbas. Primul lucru pe care îl avem de făcut e stoparea conflictului în Donbas. M-au întrebat la ce voi fi gata pentru oprirea focului? Pentru ca eroii noștri să nu moară, sunt gata la orice. Sunt gata să-mi pierd și postul în schimbul păcii, dar fără să pierdem din teritoriul nostru. Niciodată. Istoria nu e dreaptă. E adevărat. Nu noi am început acest război, dar noi trebuie să-l oprim și noi suntem gata la un dialog. Iar acest dialog trebuie început cu eliberarea tuturor prizonierilor ucraineni. Și Crimeea, și Donbas sunt pământ ucrainean. Noi am pierdut nu doar teritorii, dar și oameni”, a declarat Vladimir Zelensky.

În același discurs, Zelensky i-a îndemnat pe funcționari să nu-o afișeze portretul prin birouri.

„Alegerea mea demonstrează că cetățenii au obosit de politicieni îngâmfați. La putere trebuie să vină oameni care vor sluji oamenilor. Eu tare vreau ca în cabinetele voastre să nu fie portrete cu mine. Președintele nu e o icoană. Nu e un portret. Afișați acolo portretele copiilor voștri și la fiecare decizie gândiți-vă la ei”, a îndemnat oficialul.

Zelensky a mai promis că ucrainenii „nu vor plânge” în următorii cinci ani.

„De-a lungul activității mele, am încercat să-i fac pe ucraineni să râdă. Eu așa am simțit. Nu era doar jobul meu, era misiunea mea. În următorii cinci ani, voi face tot posibilul ca ucrainenii să nu plângă”, a conchis Zelensky.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md