(video) O Lada Niva cu 2500 de CP face furori în drag racing, însă două maşini din Moldova sunt mai rapide decât ea

O echipă de ucraineni în colaborare cu firma poloneză VTG a creat o variantă foarte rapidă a SUV-ului rusesc Lada 4×4 (Niva), care a fost redenumită în Niva LSx Turbo 4×4. Una dintre primele apariţii ale sale a fost în acest weekend la prima etapă a Seriei Profesioniste de Drag Racing din Ucraina, care s-a desfăşurat pe un aerodrom din Umani, Cerkasî.

În ciuda faptului că mașina aproape nu iese în evidență din punct de vedere vizual, comparativ cu omologii săi de serie, principalul lucru i se ascunde sub capotă. Acolo are un agregat V8 LS care poate fi, de asemenea, găsit pe supercarul Chevrolet Corvette. Evident acesta a fost modificat şi a primit un număr foarte mare de piese noi, precum și un sistem extrem de turbo compresie.

Puterea totală pe care o poate genera acum este de tocmai 2.500 de CP, astfel încât acest SUV este capabil să parcurgă 402 metri în doar 9.8 secunde. Apropo, amintim că aproximativ de atât timp are nevoie şi un Dodge Challenger SRT Demon. Urmăriți clipul video de mai jos şi vă puteţi convinge cum această Niva poate “pedepsi” o varietate de maşini sportive și chiar și un super bike Suzuki Hayabusа.

Vezi şi: (video) Drag racing în Moldova: VAZ 2121 Niva vs Porsche Panamera GTS

Vezi şi: (video) Drag racing în Moldova: Un VAZ 2121 Niva bate un Nissan GT-R

Între timp, revenind la evenimentul sportiv care s-a desfăşurat în weekend în Ucraina, aflaţi că doi piloţi din ţara noastră au reuşit să bată atât această Niva, cât şi alte maşini participante. Este vorba despre Eugen Dron şi Igor Vrabie, cu ale lor Audi 80 quattro (peste 1.000 de CP) şi Nissan Skyline R32 (peste 1.500 CP).

Cei doi moldoveni au ocupat locurile de frunte în clasele Unlimited şi Pro AWD. Încă un premiu l-au luat pentru a doua poziţie: Vrabie în clasa Unlimited, iar Dron în Pro AWD.

FOTO: facebook.com/vovcik.russu
FOTO: facebook.com/alexei.stinca
FOTO: facebook.com/alexei.stinca
FOTO: facebook.com/alexei.stinca
FOTO: facebook.com/alexei.stinca
FOTO: facebook.com/alexei.stinca

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/