/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO.DOC/ ULTIMA ORĂ! Premierul Ucrainei demisionează

20 mai 2019, ora 17:40

Premierul Ucrainei, Vladimir Groisman, a anunțat că demisionează. Se întâmplă după ce azi, noul președinte ucrainean Vladimir Zelensky a îndemnat Guvernul să demisioneze, scrie Rbc.ua

Groisman a făcut anunțul acum un aproximativ o jumătate de oră, în cadrul unui briefing de presă.

„Am luat decizia de a pleca din funcție, după ședința de miercuri a Cabinetului de Miniștri”, a declarat Vladimir Groisman.

Premierul ucrainean a amintim că președintele Zelensky a spus azi, în timpul ceremoniei de investiție în funcție, că Guvernul trebuie să demisioneze: „Eu cred că voi înțelegeți că Guvernul își va depune mandatul în fața Parlamentului nou-ales, dar nu în fața președintelui nou-ales”, a declarat Groisman.

Sursa: Rbc.ua

Tot astăzi, Vladimir Zelensky a spus că dizolvă Parlamentul și a cerut demisia șefului Serviciului de Securitate, a procurorului general și a ministrului Apărării. De asemenea, noul președinte ucrainean a cerut ca Parlamentul să aprobe legea privind anularea imunității de deputat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram