(video/update) Protest în fața Primăriei Chișinău. Deputat ACUM: „Ruslan Codreanu trebuie să-și depună demisia!”

(update 12:35) Deputatul ACUM, Dinu Plîngău: „Se încearcă distrugerea constantă a producătorilor autohtoni. Ceea ce face Coderanu la Chișinău, se întâmplă în întreaga țară. Ceea ce face Codreanu este un abuz și o crimă împotriva producătorilor și a consumatorilor. Ruslan Codreanu trebuie să-și depună demisia”

(12:05) Mai multe persoane s-au adunat cu pancarte în fața Primăriei Chișinău. Cetățenii scandează: „Vrem lapte natural”, „Susținem producătorul autohton”, „Codreanu la gunoi!”, „Noi vrem dreptate”.

Foto: captură video

„O bătaie de joc. Din păcate, în loc să fim ajutați și încurajați, ni se taie creanga de la picioare. Această problemă mă afectează nu doar pe mine, ci pe toți producătorii autohtoni”, a declarat proprietul unei ferme de bovine, Costel Străjescu.

„Trebuie să punem presiune pe autorități pentru ca ele să ne creeze condiții. E mare păcat”, a declarat o protestatară.

Deocamdată, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, nu a venit cu o reacție.

Menționăm că la data de 14 mai, o cisternă cu lapte a fost vărsată ieri în fața primăriei Chișinău de un fermier revoltat care susține că autoritățile municipale fac presiuni asupra producătorilor. Primarul interimat al capitalei, Ruslan Codreanu, a declarat că fermierul comercializa lapte în locuri neautorizate și din mașini, deși nu ar fi obținut autorizație în acest sens de la ANSA.

UNIMEDIA amintește că proprietarul unei ferme de bovine din Republica Moldova, pe nume Costel Străjescu, a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău ca să intervină pentru a-l ajuta să nu-și pună afacerea pe brânci. Într-un apel video, plasat pe pagina de facebook, fermierul susține că după ce primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizaţiile eliberate provizoriu, el nu-și mai poate comercializa produsele. Mai mult, Costel Străjescu arată că are datorii de peste patru milioane de lei, bani ce au fost investiți în fermă.

După ce fermierul din Orhei, Costel Străjescu, a făcut un apel către autoritățile de la Chișinău ca să intervină pentru a-l ajuta să nu-și pună afacerea pe brânci, deoarece primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a solicitat pretorilor de sectoare să retragă toate autorizațiile eliberate provizoriu, și el nu-și mai poate comercializa produsele, edilul susține că a avut o întâlnire cu fermierul și au discutat problema dată, și au găsit soluții în acest sens.


Pub