image
Sursa foto: libertatea.ro

Vaccinurile vor fi livrate cu drona în Ghana: Alianțe pentru salvarea de vieți în republica africană

Vaccinurile vor fi livrate cu drona în Ghana, urmând să acopere mai bine de 2.000 de unități medicale și să deservească 12 milioane de oameni în republica africană. Serviciul de livrări futurist a fost materializat cu ajutorul fundației UPS și a companiei de livrări cu drone Zipline.

Alianța Vaccinului și-a anunțat sprijinul prin rețeaua de drone medicale din Ghana, folosind aparatele folosite de o firmă din California, Zipline. Acestea vor fi folosite pentru livrări urgente, inclusiv produse medicale și vaccinuri pe teritoriul Ghanei. „Posibilitatea guvernului de a suplimenta imunizările de rutină la cerere ne va permite să ne asigurăm că vor fi suficiente vaccinuri care să salveze vieți pentru fiecare copil din Ghana”, a declarat directorul Alianței vaccinului, Seth Berkley, scrie libertatea.ro.

Gavi lucrează în parteneriat cu organizațiile Uk Aid și Helping Ghana pentru lansarea celei mai mari operațiuni cu drone medicale, prin care se urmărește asigurarea accesului la medicamente a milioane de copii. Serviciul va fi operațional 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână, iar cele 30 de drone vor pleca din patru centre de distribuție.

Acestea deservesc 12 milioane de oameni și 2.000 de instituții medicale, arată sursa citată. Livrările vor avea loc exclusiv în spitale și instituții medicale, în parteneriat cu serviciul de mesagerie UPS, care va asigura logistica. Serviciul de drone a fost implementat mai întâi în Rwanda, pentru transport de sânge în locațiile greu accesibile iar guvernul de acolo asigură consultanță celui din Ghana. Dronele zboară în Rwanda din 2016, asigurând mai bine de 65% din transportul de sânge pe teritoriul țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: