/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Protest la Primărie în susținerea unui producător de lapte. „Vrem lapte natural”

missing
19 mai 2019, ora 16:48

Mai mulți susținători ai unui producător de lapte au protestat astăzi în fața Primăriei Chișinău. Oamenii au venit cu pancarte pe care scria „Vrem să lucrăm acasă”, „Vrem locuri de comerț”, „Vrem lapte natural”. Producătorul de lapte, Costel Străjescu, spune că manifestă pentru că autoritățile publice locale, în loc să-l susțină, i-ar pune piedici în activitate.

„Scopul întrunirii noastre este de a cere autorităților posibilitatea de a comercializa în raza Chișinăului, de a nu ne pune piedici, de a nu face presiuni și abuzuri față de noi. Din păcate această problemă mă afectează nu doar pe mine, ne afectează pe toți producătorii”, spune Costel Străjescu, producător de lapte.

Potrivit lui, autoritățile trebuie să susțină producătorii mici.

Nu este prima dată când Costel Străjescu iese în stradă și protestează într-un fel sau altul. Acum câteva zile, producătorul a vărsat circa 300 de litri de lapte chiar în fața Primăriei Chișinău. Atunci antreprenorul spunea că i s-a retras autorizația de a vinde marfa în automobile speciale în raza capitalei.

Producătorul menționează că s-a pomenit într-o zi că toate preturile sectoarelor din capitală au emis dispoziții prin care au fost retrase „schemele de amplasare” pentru compania pe care o reprezintă.

„Astăzi am protestat alături de alți consumatori de lactate înpotriva abuzurilor sistematice a autorităților locale față de producătorii locali. Am cerut autorităților municipale să permită, așa cum prevede legea, comercializarea acestor produse în municipiul Chișinău. Am scandat vrem lapte natural și susținem producătorii de lactate”, spune politicianul Vasile Costiuc, care a participat la protest.

Potrivit lui, dacă autoritățile publice nu vor rezolva această problemă timp de o săptămână, duminica viitoare va fi organizat un nou protest în fața primăriei Capitalei.

Anterior, primarul general interimar a precizat pentru TV8 că acest producător ar fi vândut lapte fără autorizație din 2014. Anul trecut însă, i-ar fi fost eliberată o autorizație provizorie.

Noi suntem gata să ajutăm în continuare. Să discutăm cu piețele, să discutăm cu ANSA pentru a găsi un numitor comun. Dânșii au fost invitați la ANSA de trei ori. Nu s-au prezentat niciodată la ANSA pentru a prezenta pachetul de documente. Eu încă odată întreb pe toată lumea, noi cu ce am greșit în cazul dat și ce trebuie să facem noi, în special pentru un producător, în defavoarea celorlalți?”, a declarat acum câteva zile edilul interimar.

Astăzi am protestat alături de alți consumatori de lactate înpotriva abuzurilor sistematice a autorităților locale față de producătorii locali. Am cerut autorităților municipale să permită, așa cum prevede legea, comercializarea acestor produse în municipiul Chișinău. Am scandat vrem lapte natural și susținem producătorii de lactate. Am oferit autorităților o săptămână la dispoziție să rezolve această situație, în caz contrar duminica viitoare vom protesta din nou în fața primăriei Capitalei.#sustin_biomilk

Gepostet von Vasile Costiuc am Sonntag, 19. Mai 2019

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram