Peste 100 de localuri cu pondere ridicată privind comiterea delictelor, verificate de polițiști

Peste 100 de localuri, baruri, cafenele, care au o pondere ridicată în comiterea delictelor, au fost verificate de polițiștii din cadrul Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

Foto: Poliția Chișinău

Astfel, polițiștii au constatat și documentat 464 de contravenții cum ar fi: 45 cazuri de tulburarea liniştii pe timp de noapte, 78 cazuri huliganism nu prea grav, 11 cazuri de consum de droguri în locuri publice, 23 de persoane au fost documentate pentru sustragerea în proporţii mici din avutul proprietarului, 25 cazuri consum de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariţia în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool și depistate 14 cazuri de încălcare a regulilor de deţinere, port, transport, folosire sau aplicare a armei individuale şi a muniţiilor aferente.

Totodată au fost depistate și reținute 39 persoane aflate în căutare din care 24 în urmărire penală și 15 debitori de stat. Au fost aplicate amenzi în sumă totala de 404 910 lei.

Echipele mobile ale Batalionului de patrulare și reacţionare operativă a Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, de comun cu angajații BPDS “Fulger”, au reacționat la 402 apeluri de urgență “112”, din partea catățenilor. Iar persoanele agresive și care nu s-au supus cerințelor legale a polițiștilor au fost escortate la Inspectoratele de Poliție, pentru documentare.


Pub