Vlad Batrîncea, despre propunerea ACUM către PSRM: Parlamentul poate fi convocat atunci când „se va ivi o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a reacționat la propunerea blocului ACUM de a convoca Sesiunea Specială a Parlamentului. Potrivit deputatului, fracțiunea PSRM rămâne „pe poziția anterioară” și scrie că Parlamentul poate fi convocat atunci când „se va ivi o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”.

Foto: UNIMEDIA

„Suntem gata de continuarea dialogulu cu blocul ACUM, odată ce reprezentanții acestor partide, care intră în bloc, își vor diminua ambițiile politice și vor exprima pregătirea de a forma o majoritate parlamentară stabilă și a crea un guvern funcțional și eficient”, scire deputatul socialist.

Batrîncea a adăugat că PSRM a aflat de propunerea blocului ACUM din presă. „Din păcate, trebuie să admitem că politica din Moldova se transformă într-un fel de spectacol public bazat pe impredictibilitate, lipsă de logică și e departe de a respecta cadrul legal”.

Astăzi, blocul ACUM a propus fracțiunii PSRM convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova în vederea alegerii conducerii Parlamentului și votării inițiativelor legislative antioligarhice.

Pe 9 iunie, 2019, expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care, Președintele Republicii Moldova este obligat să dizolve Parlamentul.

Batrîncea / Sursa:Facebook


Pub