Drumul Fructelor: În Moldova se lansează platforma „Culege-ți singur”

Madein.md va implementa pe parcusul acestui an lansat platforma „Culege-ți singur”. Este o practică deseori utilizată în agricultura din întreaga lume. Vizitatorii vor avea acces pe plantanțiile fermierilor, unde își vor culege roada de sine stătător, achitând doar pentru kilgramele culese.

Foto: Madein.md

„Fiecare doritor, fie el cetățean al Moldovei sau al unei alte țări, va putea contacta de sine stătător producătorii agricoli locali pentru a organiza o eventuală vizită. În cadrul acestor deplasări, consumatorii au oportunitatea de a comunica cu producătorul, de a afla istoria afacerii, ce soiuri se cultivă, cum au fost ele prelucrate, în ce formă pot fi consumate și cum pot fi păstrate. Prin intermediul acestui proces se elimină orice suspiciune, consumatorii alegând singuri fructele și legumele, având garanția că ele sunt crescute natural și sunt proaspete”, scriu organizatorii.

Pe pagina web drumulfructelor.madein.md puteți verifica perioada de coacere pentru fiecare cultură agricolă, precum și agricultorii disponibili de a primi vizitatori.

Fiecare companie sau gospodărie agricolă are popria pagină, unde este indicat atât locul amplasării livezii sau a plantației, cât și datele de contact. Doritorii trebuie să se înțeleagă, în mod obligatoriu și individual cu producătorul referitor la ziua și ora vizitei, precum și să se asigure că vor fi așteptați și întâmpinați la locul cuvenit. Nu este permisă vizita pe plantații fără o programare prealabilă.


Pub