(video) Leancă, despre cine a ajutat mai mult R. Moldova de la București: Băsescu le-a dat moldovenilor cetățenie, să poată pleca; Ponta - a investit ca moldovenii să rămână acasă

Președintele Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, și candidatul Pro România la alegerile europarlamentare afirmă că sunt doi oameni de la București care au susținur Republica Moldova. Este vorba de Traian Băsescu și Victor Ponta. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a Parta” de la Național4.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, Iurie Leancă afirmă că Traian Băsescu le-a dat moldovenilor cetățenie, să poată pleca și munci în UE, iar Victor Ponta a investit în R. Moldova ca moldovenii să rămână acasă.

„La București au fost doi oameni care într-adevăr au arătat susținere pentru noi de-a lungul anilor. Este dl Băsescu și dl Ponta. Dl Băsescu ne-a ajutat cu acest proces de redobândire a cetățeniei române, ceea ce a permis la sute de mii de moldoveni să meargă în UE și să lucreze. Le-a dat moldovenilor o undiță. Din păcate această undiță a fost folosită pentru a pleca. Eu nu spun că nu a fost o chestie bună, omul trebuie să aibă această opțiune dacă vrea să stea acasă sau să meargă să lucreze în condiții absolut legale, ca cetățean UE.

Victor Ponta a făcut altceva. Împreună cu mine am decis, și asta a fost meritul lui enorm, să investeacă în R. Moldova, astfel încât să schimbăm spre bine condițiile de viață ale cetățenilor noștri și să-i motivăm să rămână acasă. Cea mai mare tragedie a noastră e această depopulare, această migrație. Victor Ponta ne-a ajutat să renovăm grădinițe, instituții culturale, a investit în SMURD, a investit bani în autobuze scolare, ne-a ajutat să construim gazoductul Iași-Ungheni. Dl Ponta a fost cel care a făcut multe pentru noi și în continuare este angajat să sprijine Republica Moldova”, a declarat Iurie Leancă.

Menționăm că Iurie Leancă va candida la alegerile europarlamentare figurând pe lista partidului Pro România al lui Victor Ponta, sub numărul 4, după Ponta, Corina Crețu și Mihai Tudose.


Pub