(sondaj) 65,1% dintre români susțin unirea României cu R. Moldova

Aproape două treimi din populația României susțin unirea cu Republica Moldova. Cel puțin asta arată cele mai recente date ale unui sondaj de opinie realizat în România de INSCOP Research.

Foto: UNIMEDIA

Astfel, potrivit sondajului, 65,1% susțin unirea României cu Republica Moldova, pe când 22% dintre români se opun. 12,9 la sută dintre cei chestionați nu au vrut să răspundă la această întrebare.

În cazul ipotetic al unirii României cu Republica Moldova, 53,6% dintre cei intervievați consideră că România ar deveni mai puternică, iar 23,1 procente susțin că ar deveni mai slabă. De asemenea, 23,2% nu au răspuns la această întrebare.

Sondajul de opinie publică la nivel național a fost realizat de INSCOP Research, la comanda LARICS – Laboratorul de Analiză a Războiului Informațional și Comunicare Strategică, din cadrul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române.

Datele sondajului de opinie au fost culese la nivel național în perioada 12 aprilie – 3 mai 2019, pe un eșantion de 1050 de persoane. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.


Pub