Startul lucrărilor de aplicare a marcajului rutier pe străzile din capitală

   2330

Primăria municipiului Chișinău informează că de astăzi au început lucrările de aplicare a marcajului rutier pe străzile din Chișinău. Prioritar, serviciile municipale vor interveni pe trecerile pietonale cu trafic intens, în intersecțiile problematice și în preajma instituțiilor de învățământ.

Astfel, aplicarea marcajului a început în sectorul Râșcani, pe străzile: Florilor, str. N. Dimo, str. M. Costin, str. Studenților, str. M. Basarab, str. Doina, str. B.P. Hasdeu, str. Gr. Ureche, str. Sf. Gheorghe, str. Av. Iancu.

Termenul de executare a lucrărilor de profil este de 2 luni, urmând a fi aplicat marcaj pe toate străzile principale și cele secundare din oraș.

În acest an, marcajul rutier de pe străzile din Chișinău va fi de 3 culori: alb, galben și roșu. Cu culoare galbenă vor fi marcate stațiile de așteptare a transportului public, iar cu roșu și alb vor fi evidențiate intersecțiile problematice (aglomerate) din capitală.

Î.M. Regia „EXDRUPO" va asigura 3 echipe de lucru și va contracta suplimentar servicii pentru aplicarea marcajului rutier alb-roșu la trecerile pietonale.

Volumul lucrărilor este de 43 mii metri pătrați, iar bugetul prevăzut în acest scop este de 4, 2 milioane lei.