Grigorciuc, lipsit de apărare
Social 17 mai 2019, 22:10 | 1255

Activistul Pavel Grigorciuc a fost lipsit de apărare. Procurorul de caz cerut astăzi în proces înlăturarea din prezenta cauză a avocatului Eduard Rudenco și includerea acestuia în lista probelor acuzării. Grigorciuc este nemulțumit, iar avocatul afirmă că argumentele invocate de procuror sunt ridicole. Victima, Sergiu Sârbu, nu s-a prezentat la proces.

Iar cererea apărării privind transmiterea cauzei penale spre examinarea posibilității conexării a fost admisă.

După pronunțare, Pavel Grigorciuc și-a manifestat nemulțumirea.

Procurorul de caz susține că a cerut audierea avocatului Eduard Rudenco în calitate de martor, întrucât ultimul s-a aflat la locul comiterii infracțiunii.

Doar că Eduard Rudenco spune că nu s-a împotrivit de la început să aibă statut de martor în acest dosar, însă atunci fusese luat drept bănuit, iar după ce a fost scos de sub urmărirea penală, a devenit apărătorul lui Grigorciuc.

Cât despre argumentele invocate de procuror, Rudenco susține că ar fi ridicole.

Înainte de începerea ședinței, Pavel Grigorciuc le-a spus jurnaliștilor că în penitenciar le sunt încălcate drepturile celor care se pronunță împotriva sistemului.

Pavel Grigorciuc a mai afirmat că este lipsit de dreptul de a se vedea cu avocații săi - nicio întrevedere, de la începutul lunii aprilie. Anterior, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a respins acuzațiile aduse conducerii închisorii nr 13 din Chișinău, iar acum nu a răspuns la telefon. Grigorciuc a fost arestat la sfârșitul lunii martie și de atunci se află în penitenciarul 13. El este acuzat ca l-a lovit pe deputatul PD Sergiu Sârbu după ședința noului Parlament, pentru că l-a insultat. Activistul civic este cercetat pentru huliganism și riscă până la cinci ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!