06:35:22 18.04.2024
Stiri

Alianță sau ANTICIPATE: Ce vor democrații? „Se lucrează”

Politică 17.05.2019 12:37 Vizualizări1715 Autor: Ziarul National
Alianță sau ANTICIPATE: Ce vor democrații? „Se lucrează”


Chiar dacă nu apar în spațiul public de mai mult timp, reprezentanții Partidului Democrat (PD) „lucrează”, susține purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari.

Într-un comentariu oferit postului de televiziune PRO TV, Gămurari nu a vrut să spună dacă democrații se pregatesc de o alianță sau de algeri anticipate.

„Cât ține de alianță, de coaliție, eu nu dau niciun comentariu. Eu nu sunt membru al echipelor de negocieri. Eu îmi permit (să răspund) la aspectele care sunt de ordin juridic, iată cum este hotărârea CC și care pot fi efectele provocate de hotărâre, care ar fi fost reacțiile din partea partidelor politice care au acces în Parlament. În rest, este de datoria și obligația politicienilor care au acces în Parlament și care trebuie să găsească numitor comun să conlucreze”, a spus Gămurari.

Potrivit sursei, reprezentanții PD lucrează acum în teritoriu.

„Se lucrează în teritoriu, se lucrează în departamente. Dacă ați observat, acum două zile, președintele R. Moldova, domnul Dodon a afirmat ca 90% spun că vor avea loc alegeri anticipate și doar 10% vor crearea acestei majorități sau posibilitatea de a asigura o funcționalitate. 10% totuși este un procentaj și, da, posibilitatea ca maturitatea politică a clasei politice a R. Moldova să asigure o stabilitate, să nu dea posibilitate desfășurării unor alegeri anticipate care pot duce la un haos pentru țară în general și pentru fiecare cetățean în parte”.

În opinia lui Gămurari, partidele care au acces în Parlament trebuie să găsească limbă comună, fiindcă au obligații în fața cetățenilor care i-au ales și trebuie să asigure stabilitatea republicii.

Menționăm că la peste 80 de zile de la alegerile parlamentare din 24 februarie curent, R. Moldova nu are un spicher ales și un guvern învestit de o coaliție majoritară. Președintele Igor Dodon a anunțat că ar putea dizolva în luna iunie Parlamentul, dacă partidele care au acces în Legislativ nu ajung la vreo înțelegere.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md