13:59:45 19.04.2024
Stiri

Europarlamentar: Pentru ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puţin o ţară trebuie să se apropie de UE şi aceasta este R. Moldova

Politică 17.05.2019 13:01 Vizualizări1805 Autor: Ziarul National
Europarlamentar: Pentru ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puţin o ţară trebuie să se apropie de UE şi aceasta este R. Moldova


Dacă se vrea ca Parteneriatul Estic să se extindă, cel puţin o ţară în acest moment trebuie să vină foarte aproape de Uniunea Europeană şi aceasta este Republica Moldova. Declaraţia aparţine deputatului în Parlamentul European Norica Nicolai. Europarlamentara spune că are rezerve în ceea ce priveşte faptul că Ucraina ar putea fi acel stat care să se apropie de UE. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

„Nu cred că în viitorul apropiat se va reuşi ca prezenţa rusească să fie îndepărtată din această ţară şi ea va reuşi să parcurgă foarte accelerat drumul european. Dar Republica Moldova are această şansă şi atunci noi trebuie să o stimulăm”, spune eurodeputata.

Norica Nicolai afirmă că în Republica Moldova ar trebui să se formeze cât mai curând o majoritate parlamentară. În opinia ei, din moment ce partidele politice se declară pro-europene, merg în structurile UE şi ţin recitaluri europene, iar pe intern nu se înţeleg, acest lucru nu este deloc bun. „Acele partide care şi-au declarat susţinerea pentru UE şi nu vor să facă în momentul de faţă un Guvern european nu sunt deloc europene. Ţara are nevoie de un Guvern”, afirmă deputata europeană. Europarlamentara crede că viitorul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană.

Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, este de părere că UE ar trebui să arate o perspectivă Republicii Moldova şi să menţioneze în câţi ani şi în ce condiţii ar putea să adere la comunitatea europeană. Potrivit lui, în aceste condiţii, şi la Chişinău vor fi abordate altfel lucrurile. „La noi există această divizare geopolitică şi cred că oamenii care se uită spre Est pot fi convinşi că în Vest este mai bine”, afirmă jurnalistul.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md