19:51:59 25.04.2024
Stiri

DECLARAȚIE // Blocul „ACUM” riscă să se DESTRAME, dacă ajunge în opoziție: „Opoziția este o chestie care te MACINĂ și nu se știe câți vor rămâne…”

Politică 17.05.2019 14:21 Vizualizări1514 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE // Blocul „ACUM” riscă să se DESTRAME, dacă ajunge în opoziție: „Opoziția este o chestie care te MACINĂ și nu se știe câți vor rămâne…”


Blocul „ACUM” riscă să se destrame, dacă va rămâne în opoziție și va refuza o formulă de guvernare proeuropeană. Cel puțin, așa crede fostul premier Iurie Leancă, care nu este convins că Maia Sandu și Andrei Năstase reprezintă „începutul sfârșitului” pentru liderul PD, Vlad Plahotniuc. De asemenea, acesta crede că „ACUM” și-ar „trăda propriul electorat”, dacă va intra în cârdășie cu socialiștii lui Igor Dodon.

„Eu deocamdată nu văd niciun început (că Maia Sandu și Năstase ar fi începutul sfârșitului pentru Vlad Plahotniuc n.r.). Și dacă ei vor să rămână în opoziție… Opoziția e o chestie care te macină foarte tare și nu se știe câți o să rămână. Dacă va fi o altă coaliție, câți o să rămână, câți nu o să rămână? Eu am venit în Parlament în 2014 și aveam o înțelegere cu Maia Sandu să plecăm din PLDM împreună cu câțiva colegi să formăm o fracțiune. Așa că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea de la piață. Nu a fost să fie. Ea s-a dus într-un Guvern minoritar, susținut de comuniști, iar eu am plecat în opoziție. Roata se mai schimbă, dar actorii rămân aceiași”, a spus Leancă.

De asemenea, vicepremierul susține că o coaliție cu PSRM ar reprezenta trădarea electoratului Blocului „ACUM”. „Este un nonsens (o coaliție „ACUM” - PSRM). Sigur că reprezintă o trădare a electoratului. Imaginați-vă că noi, în 2009 - 2010, făceam o coaliție cu comuniștii. Care ar fi fost relația cu cetățenii și Occidentul? Vă imaginați așa ceva? Este o atitudinea pros… o atitudine foarte neserioasă, ca să spunem așa în termeni mai diplomatici”, a afirmat acesta.

„Politica este un show, doar că acesta trebuie cumva ținut într-un cadru rațional. Când se exagerează, ajungem în faza unui teatru al absurdului. Propunerile „ACUM” și pe fond, și pe conținut sunt aberații lipsite de sens. Deci, tu vrei să dezoligarhizezi R. Moldova și îți propui să o faci cu un partid de sorginte filorusă, care tocmai întruchipează acest model oligarhic cu o verticală puternică a puterii. Îndrăznesc să zic că și cetățeanul Dodon este un oligarh cu televiziuni, cu resurse financiare. E o contradicție în termeni și în esență. Tu propui unui partid să facă ceea ce îi stă împotriva firii. Toate aceste formule sunt un joc copilăresc. Chiar îmi pare rău că încearcă să folosească o bună parte a societății din R. Moldova”, zice acesta.

Leancă a mai adăugat că Maia Sandu are „calități pozitive și negative”, dar sub nicio formă nu poate face nimic de una singură. „Dacă doamna Sandu ar fi un premier mai bun ca mine? Asta judecă doar istoria. Eu știu ce am reușit ca ministru de Externe și ca premier. Dacă o să reușească și alții să facă cât am reușit eu, atunci o să mă bucur, o să-mi plec fruntea în fața lor și o să spun mulțumesc pentru faptul că au făcut ceva bun pentru moldoveni. Deocamdată, nu prea am văzut”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md