17:15:02 29.03.2024
Stiri

DOC // Năstase a fost, totuși, CITAT la Moscova! Documentul care CONFIRMĂ: Liderul PPDA urma să se prezinte în fața organelor de drept ale Rusiei după Paștele Blajinilor. „Stimate Andrei Andreevici...”

Politică 17.05.2019 14:46 Vizualizări2701 Autor: Ziarul National
DOC // Năstase a fost, totuși, CITAT la Moscova! Documentul care CONFIRMĂ: Liderul PPDA urma să se prezinte în fața organelor de drept ale Rusiei după Paștele Blajinilor. „Stimate Andrei Andreevici...” facebook


Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a fost citat pentru data de 13 mai curent, începând cu ora 11.00, să se prezinte la Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei pentru a depune „mărturii” în dosarul deschis de ruși pe numele liderului democrat de la Chișinău, Vlad Plahotniuc.

Într-o conferință de presă, organizată zilele trecute, Năstase a evitat să spună dacă urma să ajungă la Moscova după Paștele Blajinilor.

Citește și: DECLARAȚIE // „După Blajini, liderul PPDA, Andrei Năstase, va face o escapadă la Moscova”

Anterior, Năstase a cerut informații de la ruși în privința lui Plahotniuc, iar MAI-ul de la Moscova i-a trimis un răspuns cu numărul dosarului penal, fără a oferi numele celor vizați de anchetă, și l-a chemat în fața anchetatorilor ruși. Potrivit documentului obținut de Tv 8, anchetatorii ruși cercetează tranzacții financiare dubioase din Federația Rusă pe conturile unor persoane nerezidente, inclusiv de la BC „Moldindconbank” din R. Moldova, cu utilizarea actelor false.

Documentul relevă că Năstase a fost citat la Moscova să ofere informațiile pe care le deține despre acest caz pe data de 13 mai.

Întrebat zilele trecute dacă a fost citat la Moscova, Năstase a evitat să ofere un răspuns direct, menționând că a făcut demersuri în privința lui Plahotniuc în mai multe state. „Comitetul de Investigații din Rusia, pe care l-am sesizat despre ilegalitățile din R. Moldova - frauda bancară și spălătoria rusească, m-a informat cu privire la investigațiile pe care le desfășoară. Stau la dispoziția lor pentru a furniza toate informațiile despre această fraudă bancară pusă la cale de Plahotniuc și Plahotn”, a spus acesta.

Întrebat repetat dacă a fost citat sau nu și dacă se va prezenta la Comitetul de Investigații al Rusiei, Năstase a răspuns: „Eu am ales calea comunicării prin corespondență publică”.

Liderul PPDA, Andrei Năstase, şi-ar fi plănuit vizita la Moscova cu mult timp înainte, însă după ce informaţiile au apărut în presă, planurile au fost date peste cap. Din acest motiv, Năstase a căutat o formulă prin care să evite speculațiile și criticile şi a făcut un ocol până în România şi Viena, scrie astăzi, la același subiect, publika.md.

„Vizita lui Năstase în capitala Rusiei ar fi fost aranjată de persoane influente din cercul serviciilor secrete ruseşti, prin intermediul fostului partener al lui Platon, Grigore Caramalac”, scrie sursa citată.

Amintim că Năstase a declarat anterior că a solicitat organelor de drept din Rusia informații despre dosarele lui Vlad Plahotniuc. La sfârșitul anului trecut, autoritățile de la Moscova au anunțat că l-au dat în căutare internațională pe Vladimir Plahotniuc. Democratul este suspectat de tentativă de omor și crearea unui grup criminal organizat. Atunci, Plahotniuc a declarat că dosarul penal este o continuare a presiunilor la adresa sa. Pe acest caz ar figura și Veaceslav Platon, care se află în închisoare. Cu două zile înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, rușii i-au mai deschis un dosar lui Plahotniuc, fapt catalogat de democrați ca fiind o ingerință a Moscovei în scrutinul de la Chișinău.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md