13:20:59 29.03.2024
Stiri

Oficial britanic: Un referendum pe tema Brexit este probabil, dacă negocierile eşuează

Știri 17.05.2019 19:00 Vizualizări1209 Autor: Ziarul National


Oficial britanic: Un referendum pe tema Brexit este probabil, dacă negocierile eşuează

Organizarea unui nou referendum pe tema Brexit devine un scenariu probabil, dacă negocierile dintre prim-ministrul Theresa May şi Partidul Laburist se încheie fără niciun rezultat, a declarat vineri Hilary Benn, oficial laburist, relatează Reuters și Mediafax.

„Dacă discuţiile nu au un rezultat, din punctul meu de vedere, rămâne o singură concluzie. Sunt două modalităţi de a ieşi din criza Brexit: Parlamentul aprobă Acordul sau ne întoarcem la cetăţeni”, a declarat Benn, liderul comitetului parlamentar pentru Brexit.

„Consider că acest lucru aduce mai aproape scenariul organizării unui referendum confirmator, deşi nu există încă o majoritate în Parlament în acest sens”, a adăugat oficialul laburist, într-un interviu acordat BBC Radio.

Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May şi liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

În urma amânării termenului limită pentru Brexit, prim-ministrul Theresa May a lansat o serie de negocieri cu Partidul Laburist, menite să rezolve impasul în care se află Brexit. Negocierile se apropie de final, fără a avea însă un rezultat, după aproape şase săptămâni.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md