image
Sursa foto: Getty Images

Cei 14 indezirabili - Real Madrid a făcut lista fotbaliştilor care vor fi alungaţi de pe Bernabeu

Real Madrid vrea să uite cât mai repede unul din cele mai slabe sezoane din istoria clubului şi pregăteşte o adevărată revoluţie în această vară.

Birourile grupării blanco sunt ocupate cu liste de jucători cu care Zinedine Zidane ar trebui să reconstruiască o nouă echipă galactică, dar nu doar la capitolul achiziţii activitatea este frenetică. Real are în acest moment un lot de aproape 40 de jucători pentru prima echipă, iar oficialii de pe Bernabeu sunt obligaţi să le facă loc noilor vedete care vor ateriza în perioada de mercato.

Deja se ştiu câteva nume care vor juca din sezonul viitor pentru echipa care a câştigat UFA Champions League de 3 ori la rând. Eden Hazard este primul pe listă şi se aşteaptă doar confirmarea oficială după ce belgianul va juca finala Europa League. Paul Pogba rămâne una din ţintele preferate ale lui Zidane, dar United se ţine tare, iar Luka Jovic, atacantul lui Eintracht Frankfurt va fi prezentat pe Bernabeu cel mai devreme săptămâna viitoare. Ferland Mendy ar putea fi o altă achiziţie a madrilenilor, după ce Marcelo pare a fi în scădere de formă.

Din cei 39 de jucători din lotul actual, doar 19 au fost confirmaţi pentru sezonul viitor, iar 3 dintre aceştia sunt portari - Thibaut Courtois, Andriy Lunin şi Luca Zidane sunt portari. În acest compartiment, Real a renunţat la Keylor Nacas, care nu duce lipsă de oferte.

În apărare rămân Dani Carvajal, Alvaro Odriozola, Sergio Ramos, Raphael Varane, Nacho, Marcelo şi Eder Militao, până la venirea lui Mendy.

Mijlocaşii care nu sunt pe picior de plecare sunt Toni Kroos, Casemiro, Luka Modric, Fede Valverde şi Marco Asensio. Aici ar putea veni multe întăriri, pe listă aflându-se nu doar Pogba, ci şi Christian Eriksen de la Tottenham, iar în ultimele zile un alt nume vehiculat este cel al senzaţiei de la Ajax, Donny van de Beek.

Hazard şi Jovic se vor alătura în atac lui Karim Benzema, Vinicius Junior şi Rodrygo Goes.

Prin eliminare asta înseamnă că dintre apărători, Zidane nu va miza pe Theo Hernandez, Reguilon şi Vallejo, care vor fi, cel mai probabil, împrumutaţi, la fel ca până acum.

La mijloc, Dani Ceballos şi Marcos Llorente nu intră în planurile antrenorului francez. De asemenea, fotbaliştii împrumutaţi precum Mateo Kovacic, James Rodriguez, Martin Odegaard şi Oscar Rodriguez nu vor reveni pe Bernabeu, mai ales că au deja oferte. Singura incertitudine este soarta lui Isco, jucător care ar dori să rămână, dar ar putea fi totuşi cedat pentru a mai echilibra bugetul.

În atac, Gareth Bale va spune adio cu siguranţă - singura necunoscută este echipa care îşi va permite serviciile sale. Borja Mayoral, Lucas Vasquez şi Raul de Tomas sunt şi ei în aceeaşi situaţie cu Isco - locul lor în lot depinde de noile achiziţii. Nici Brahim Diaz şi Mariano Diaz nu ştiu ce le rezervă viitorul, deoarece au primit prea puţine şanse de a se remarca.

Real Madrid va încheia ediţia de campionat pe locul 3, în urma Barcelonei şi a lui Atletico Madrid.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: