Sergiu Litvinenco, despre programul „Cetățenie prin Investiții”: „Multă încredere există, probabil, în МВД al Federației Ruse care va oferi caziere pentru cetățenii ruși”

„Guvernarea face acum o prezentare despre cât de bună este legea de vindere a cetățeniei RM. Cică ar exista și o ”expertiză a Uniunii Europene”. De această părere este juristul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, care spune că „numai că ideea nu se dezvoltă, persoana care prezintă spune apoi că este vorba de OSCE”.

Foto: UNIMEDIA

„Apoi există vreo ”expertiză a Uniunii Europene”? Sau pentru guvernare UE și OSCE e una și aceeași? E tare nostim cum, pentru a justifica faptul că programul nu ar prezenta riscuri pentru securitatea RM, se spune că autoritățile RM vor cere caziere judiciare ale statelor de unde vin solicitanții de cetățenii. Multă încredere există, probabil, în МВД al Federației Ruse care va oferi caziere pentru cetățenii ruși...”, a conchis acesta.

UNIMEDIA amintește că Guvernul a făcut astăzi o prezentare detaliată a proiectului privind obținerea cetățeniei prin investiții.

Responsabilii de la Guvern spun că acest proiect vine să sprijine Executivul în a atrage investiții în RM și să devină un instrument suplimentar în crearea locurilor de muncă. Vicedirectoarea Agenției Servicii spune că în Uniunea Europeană circa 20 de state oferă programe asemănătoare cu cel implementat la noi.


Pub