Noi imagini cu tragedia aviatică din Rusia. Piloții, acuzați că ”nu știau să aterizeze fără autopilot”

Un post TV din Rusia a publicat o nouă înregistrare care surprinde aterizarea de urgență a avionului Sukhoi SuperJet 100 pe Aeroportul Sheremetievo din Moscova. Accidentul aviatic de pe 5 mai s-a soldat cu moartea a 41 de persoane, scrie stirileprotv.ro.

Pe înregistrarea video difuzată de canalul NTV se vede mai clar cum aeronava SSJ100 sare de pe pistă după prima atingere, înainte de a lua foc.

Anchetatorii au în vedere mai multe ipoteze, inclusiv o calificare necorespunzătoare a piloților. Un expert în aviația a relatat presei ruse că Denis Evdokimov, căpitanul aeronavei, nu ar fi avut experiență în aterizarea fără autopilot (pilotul automat), adică în așa numitul mod direct, relatează Daily Mail.

Erori ale piloților

Se pare că fulgerul care a lovit aeronava la câteva minute de la decolare a făcut nefuncțional modul ”autopilot”. Cei doi piloți ar fi făcut greșeli elementare când au încercat să aterizeze ”manual”, susține sursa citată.

Specialiști ruși în aviație atrag atenția asupra unei dependențe exagerate de ”autopilot”, problemă pe care companiile aeriene trebuie să o confrunte.

Cei doi piloți sunt acuzați de unii experți că au aterizat la un unghi prea ascuțit și că nu au încetinit viteza aeronavei după ce această a atins pista. Investigatorii încearcă să afle care dintre cei doi piloți s-a aflat în spatele acestor decizii, relatează publicația britanică, citând Kommersant.


Pub