Iurie Leancă spune care ar fi contribuția sa pentru RM, în cazul în care accede în Parlamentul European

Întrebat care ar fi contribuția sa pentru Republica Moldova, în cazul în care accede în Parlamentul European, fostul premier moldovean, Iurie Leancă, a menționat că acest lucru ar oferi o șansă și o platformă pentru a pleda cauza RM la un alt nivel.

Foto: UNIMEDIA

„Faptul că sunt candidat pentru Parlamentul European este doar o șansă și o platformă pentru a pleda cauza Republicii Moldova la un alt nivel. Într-adevăr, în cazul în care ajung în Parlamentul Eurpean, pe listele pro-României în frunte cu Victor Ponta, va trebui să stau mai mult la Strasbourg şi Bruxelles, dar nu înseamnă că voi fi doar acolo.

Faptul că cineva de la Chișinău ajunge în Parlamentul European, oferă niște șane fără precedent de a prezenta problema, provocările, viitorul Republicii Moldova de pe altă poziție”, a declarat Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”

Pe de altă parte, analistul politic din România, Sorin Ioniță, consideră că Iurie Leancă va fi vasalul lui Vlad Plahotniuc în Parlamentul European pentru următorii 5 ani.

„Iurie Leancă pe lista lui Ponta, după Corina Creţu, e semnul că Victoraş preia treptat cumetria istorică de partid cu oligarhul Plahotniuc (al cărui vasal e azi Leancă) de la PSD-Dragnea. Dealtfel Dragnea a şi făcut criză de nervi pe tema asta: pierde influenţa într-o parte importantă din diaspora, Republica Moldova, unde se manevrau nu doar voturi dar mai ales bani”, a menționat Ioniță.

Menționăm că Iurie Leancă se află pe poziția a patra, după Victor Ponta, care este urmat de comisarul european Corina Crețu și fostul premier român Mihai Tudose.

Partidul Pro România este un partid nou, creat recent, iar președintele partidului este fostul premier român și deputat PSD, Victor Ponta. Acestea sunt primele alegeri la care va participa Partidul Pro România.

În prezent, Leancă ocupă în prezent funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană în Guvernul Filip.


Pub