Majorarea prețurilor la carburanți, în vizorul Consiliului Concurenței: A fost declanșată o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel

Creșterea prețurilor la produsele petroliere a ajuns în vizorul Consiliului Concurenței, care s-a autosesizat și a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Foto: UNIMEDIA

„Consiliul Concurenței s-a autosesizat în urma creșterii prețurilor la produsele petroliere. Ne preocupă faptul că creșterile au avut loc în mod simultan la mai multe companii petroliere, ceea ce trezește îndoieli că acestea au acționat în mod independent. Astfel, Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pentru a stabili dacă a existat o înțelegere de cartel.

Totodată, întru elucidarea cazului autoritatea conlucrează cu alte instituții competente. În acest sens, Consiliul Concurenței se arată deschis în vederea recepționării oricărei informații, care ar elucida circumstanțele cazului”, se arată într-un comunicat de presă, emis de către Consiliul Concurenței.

UNIMEDIA amintește că mai multe benzinării din țară au afișat, astăzi, 16 mai, prețuri mai mari pentru carburanți, unii petroliști majorând prețul vechi cu 5 la sută.

În acest sens, Asociația ГБM „Orașul Fără Maxi-Taxi” anunță un protest împotriva scumpirii carburanților.

Protestul „Sunt împotriva majorării prețului la combustibil!” se va desfășura în Piața Marii Adunări Naționale, mâine, 17 mai, la ora 18:00


Pub