100 de alergători din Republica Moldova vor participa la cel mai dur ultramaraton din Europa

PE SCURT

Aproximativ o sută de alergători din cadrul comunității RunMoldova vor participa la ultramaratonul Transylvania100k, considerat unul dintre cele mai dure din Europa, din cauza condițiilor climaterice extreme pentru această perioadă a anului.

Transylvania100k este o competiție de alergare montană, desfășurată în regiunea Castelului Bran. Sportivilor profesioniști și amatori le sunt propuse probe de alergare la 20, 30, 50, 80 și 100 de kilometri. La ediția din acest an, din cauza zăpezii de peste un metru, distanțele au fost scurtate până la 20-75 de kilometri.

PE LUNG

„Trei ani în urmă am ieșit la linia de start în trei, iar astăzi alergătorii moldoveni au inundate cele mai dure competiții din România, fapt care demonstrează evoluția în progresie geometrică a sporturilor de amatori din Republica Moldova”, susține Iulian Bercu, președintele ONG-ului RunMoldova.

El a menționat că „aceasta fiind un rezultat al unui parteneriat eficient al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și Ministerului Afacerilor Interne cu multipli parteneri privați, patroni și angajați ai cărora practică și promovează un mod activ de viață”.

Președintele RunMoldova este de părerea că la creșterea majoră a numărului de persoane care practică diverse sporturi au contribuit și multiplele competiții organizate în Republica Moldova. Numărul acestora au depășit deja cifra de 20 pe an, cu participarea de la câteva sute, până la câteva mii de sportivi profesioniști și amatori.

Organizația nonguvernamentală RunMoldova este o comunitate de alergători din Republica Moldova, cu circa 1000 de membri activi, care a organizat în ultimii trei ani peste 15 competiții internaționale și evenimente de alergare în Republica Moldova.

Scopul acestei organizații este promovarea alergărilor montane și a unui mod activ de viață.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.