Când va învestit în funcție Vladimir Zelenski

PE SCURT

Rada Supremă de la Kiev a decis că ceremonia de învestitură a noului președinte al Ucrainei va avea loc luni, 20 mai. Pentru această dată au votat 315 de deputați, menționează Ukrainskaya Pravda.

„Am luat decizia de a organiza la 20 mai, ora 10:00, ședința solemnă a Radei Supreme, dedicată depunerii jurământului de către noul președinte ales Zelenski”, a declarat președintele parlamentului de la Kiev, Andrei Parubi.

PE LUNG

În total, deputaților ucraineni li s-au propus mai multe opțiuni privind data inaugurării: 17, 19, 20, 26 și 28 mai, dar și 1 iunie.

Anterior, Zelenski le-a cerut deputaților să stabilească data de 19 mai drept ziua în care acesta să fie învestit în funcția de președinte al Ucrainei.

Precizăm că actorul Vladimir Zelenski a câştigat cel de-al doilea tur de scrutin prezidenţial din 21 aprilie cu un scor de 73,22%, în timp ce președintele în exerciţiu al Ucrainei, Petro Poroşenko, a fost votat de 24,45% din electorat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.