Image-Description
Fostul ministru al Transporturilor, Iurie Chirinciuc, condamnat la trei ani și șase luni de pușcărie
Politic 16 mai 2019, 14:30 | 1573

Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, va sta după gratii. Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la trei ani şi șase luni de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de cinci ani.

Aceasta a fost decizia Curţii de Apel Chişinău, care a examinat, în seara zilei de ieri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de doi ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 de lei şi 5 500 de euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Opinia ta contează. Comentează!