01:36:17 29.03.2024
Stiri

Fără ALEGERI LOCALE în 2019. Șeful statului explică în ce situație scrutinul local ar mai putea avea loc

Politică 16.05.2019 12:54 Vizualizări2409 Autor: Ziarul National
Fără ALEGERI LOCALE în 2019. Șeful statului explică în ce situație scrutinul local ar mai putea avea loc


Alegerile locale generale programate pentru vara acestui an nu vor avea loc, cel mai probabil, consideră președintele R. Moldova, Igor Dodon. Scrutinul local ar urma să aibă loc în a doua jumătate a anului 2020.

„În acest an nu vom avea alegeri locale. Acestea pot avea loc doar în cazul în care va exista o coaliție PSRM – „ACUM”. În acest caz, dreapta și stânga poate ajunge la o înțelegere ca la sfârșitul verii să fie organizate alegerile locale. Dacă o asemenea coaliție nu va exista, nu va avea cine să stabilească data alegerilor locale și mandatul actualilor aleși locali va fi prelungit automat până nu vor fi aleși alții. Cred că alegerile locale vor avea loc la mijlocul anului viitor”, a declarat șeful statului ieri-seară, în cadrul unei emisiuni televizate.

Acesta a mai adăugat că nu este de acord cu afirmațiile unor reprezentanți ai PD, potrivit cărăra localele pot avea loc înaintea eventualelor alegeri parlamentare anticipate: „Acesta este un joc pentru public, deoarece lor nu le este convenabil să avem aceste alegeri locale. Doar socialiștilor le este convenabil, pentru că ei au o poziție clară și apreciată de electorat”.

Lui Dodon i s-a amintit că democrații au cei mai mulți primari și o susținere mare în teritoriu. „Democrații au în jur de 700 de primari, dar după alegerile locale nu vor mai avea atâția primari, deoarece acești primari nu au ajuns la PD prin vot. Situația s-a schimbat după alegerile din 24 februarie. PD nu mai are majoritate, de asta localele în acest an ar putea să schimbe total situația din teritoriu și socialiștii și-ar întări pozițiile cu câteva sute de primării și mai mulți președinți de raioane. Anume de asta pentru PD nu sunt deloc convenabile alegerile locale în acest an”, a conchis președintele republicii.

De menționat că data alegerilor locale este numită de Parlament, dar Legislativul rămâne nefuncțional după alegerile din 24 februarie curent, în lipsa unei majorități parlamentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md