19:59:02 24.04.2024
Stiri

Agenția Servicii Publice anunță numărul străinilor care vor să obțină CETĂȚENIA R. Moldova contra investiții: Cui i-a fost eliberat PRIMUL pașaport prin intermediul acestui program

Social 16.05.2019 13:35 Vizualizări1881 Autor: Ziarul National
Agenția Servicii Publice anunță numărul străinilor care vor să obțină CETĂȚENIA R. Moldova contra investiții: Cui i-a fost eliberat PRIMUL pașaport prin intermediul acestui program


De la lansarea Programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiții, 23 de persoane au depus dosare pentru a obține cetățenia republicii noastre, au anunțat reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) astăzi, într-o conferință de presă.

Deși au refuzat să spună țările din care provin solicitanții de cetățenie, invocând protecția datelor cu caracter personal, reprezentanții ASP afirmă că majoritatea aplicanților vor să obțină pașaportul R. Moldova pentru a-și dezvolta aici afaceri „de la zero”.



Deocamdată, doar o persoană a obținut, recent, cetățenia Republicii Moldova, aceasta reprezentând mediul de afaceri din domeniul IT care ar intenționa să implice în activitatea companiei sale studenții de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

ASP a dat asigurări ce persoanele care sunt condamnate la nivel internațional, anunțate în căutare de către Interpol sau au fonduri care provin din mediul criminal nu au nicio șansă să devină cetățeni ai R. Moldova.



În aceeași conferință de presă, reprezentanții ASP au făcut referire la experiența Uniunii Europene în domeniu, afirmând că în prezent 20 de state europene au programe de acordare a cetățeniei sau reședinței contra investiții.



La nivel mondial, asemenea programe sunt implementate în 60 de state, iar anual 40 de mii de persoane obțin cetățenia altor țări, contribuind în medie cu circa trei miliarde de dolari la fiecare economie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md