(foto) Top 10 cele mai populare maşini în Moldova din primele patru luni ale lui 2019

Vânzările de maşini noi în Republica Moldova nu contenesc. O treime de zile din acest an au intrat în istorie şi în tot acest timp au fost realizate pe piaţa internă aproximativ 2.000 de autoturisme. În particular, luna aprilie a fost şi cea mai “plină de roade” din 2019, fiind înmânate moldovenilor tocmai 575 de maşini.

FOTO: strelkamag.com

Preferinţele concetăţenilor care au ales să-şi cumpere un vehicul nou şi pe garanţie sunt foarte împărţite. Un top 10 al mărcilor favorite în aprilie ar fi format din: Dacia, Hyundai, Toyota, Skoda, KIA, Renault, Suzuki, Mercedes-Benz, Volvo şi VW.

Totuşi, mai interesant ar fi să aflăm care sunt 10 modele de maşini necomerciale, cele mai preferate de către moldoveni, cumpărate de la începutul lui 2019. Dealerii şi distribuitorii oficiali ne-au oferit următoarele informaţii:

1. Prima poziţie este împărţită de către două modele ale unui singur brand. Dacia Logan şi Dacia Duster s-au vândut în câte 180 de exemplare în primele patru luni ale acestui an.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua Dacia Duster 1.5 dCi 4×4

2. A treia cea mai bine vândută maşină, dar clasată pe locul doi în acest clasament, este Hyundai Tucson. Tocmai 116 maşini noi au fost cerute de la importatorul oficial.

3. Locul trei în top îi aparţine noii Toyota RAV4. În această perioadă au fost cumpărate 80 de exemplare.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noua generație Toyota RAV4 Hybrid

4. A patra poziţie este ocupat de un rival pentru RAV4 – KIA Sportage. Îi despart doar o maşină, fiind vândute moldovenilor 79 de exemplare de la începutul anului şi până la sfârşitul lui aprilie.

5. Poziţia de mijloc din acest top este ocupată de un alt autoturism popular – Skoda Octavia. Bestseller-ul produs în Cehia l-au ales 74 de clienţi.

6. Pe a şasea poziţie s-a clasat Suzuki Vitara, crossover care a suferit recent un facelift şi l-a făcut mai atractiv. Un total de 64 de exemplare noi au fost realizate pe piaţă.

7. Locul şapte al popularităţii este deţinut deocamdată de Skoda Kodiaq, model pe care l-am testat deja. Cel mai mare SUV al mărcii a fost preferinţa a 47 de moldoveni.

Vezi şi: (video) Cel mai scump SUV de la Skoda, acum şi în Moldova! Analizăm modelul în detalii

8. A treia poziţie din capătul acestui top este ocupată de un alt model Skoda – Rapid. Din segmentul de maşini C, sub-mediu, în Moldova se clasează sub Octavia la vânzări în primele patru luni ale anului curent – 44 de exemplare.

9. Penultima poziţie în acest clasament este ocupată de Hyundai Creta. Crossoverul sud-coreean accesibil a fost vândut în doar 39 de exemplare.

Vezi şi: (video) Test Drive: Hyundai Creta – Premieră

10. Încheie acest clasament aşa cum s-a început, la fel cu două maşini care împart ultima poziţie. Skoda Superb şi Hyundai Santa Fe s-au vândut în câte 34 de exemplare.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Hyundai Santa FE 2.2 CRDi AWD

Vezi şi: Care sunt cele mai populare? Statistica vânzărilor de mașini noi în primul trimestru din 2019

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/