(video) Mai rar în segment. Noul Opel Combo Cargo a primit sistem de tracţiune integrală

Profesioniștii care doresc un autovehicul utilitar compact de la un producător german, care nu oferă doar cele mai bune valori din clasa sa în materie de capacitate de încărcare, economie de carburant și emisii de CO2, ci și aderența suplimentară asigurată de un sistem de tracțiune integrală selectabil, pot adăuga acum Opel Combo Cargo pe lista lor de cumpărături.

Datorită sistemului său de tracțiune integrală, noul Combo Cargo poate fi acum condus pe orice fel de teren.

Conversia Combo într-un model 4×4 este asigurată de Dangel. Specialiștii în sisteme de tracțiune din Alsacia au avut o contribuție semnificativă la proiectarea și dezvoltarea noului Combo, desemnat “International Van of the Year 2019” de către un juriu format din ziariști din 25 de țări europene. Sistemele de direcție și suspensie, de exemplu, sunt la fel optimizate pentru tracțiune integrală.

Șoferii pot alege între două moduri de conducere: Eco și Auto 4WD, prin intermediul unui buton rotativ de pe panoul de instrumente. În modul Eco, sistemul 4×4 este dezactivat, autovehiculul Combo Cargo deplasându-se doar cu tracțiune pe puntea față, pentru a reduce consumul de carburant, emisiile poluante și uzura pneurilor. Pe teren accidentat, șoferul poate comuta în modul Auto 4WD fără a opri. Astfel, vâscocuplajul diferențialului central distribuie o parte din cuplu pe puntea spate atunci când roțile din față pierd din aderență.

În condiții și mai dificile, șoferul poate selecta „R. Lock” pentru blocarea suplimentară a punții spate. Un diferențial spate autoblocabil este disponibil opțional pentru menținerea tracțiunii în cele mai severe condiții de deplasare. Sistemul de tracțiune integrală poate fi achiziționat în Germania la un preț de 6.400 de euro (preț recomandat în Germania, fără TVA).

Modelul Combo Cargo 4×4 mai este prevăzut standard cu sistemul de siguranță activă ESP, plăci de protecție pentru motor și transmisie și o gardă la sol mai ridicată cu 20 mm. În plus, o protecție pentru rezervorul de carburant și puntea spate, precum și o gardă la sol mai ridicată cu 80 mm sunt disponibile opțional!

La fel ca în cazul lui Combo Life și restul autovehiculelor din gama Combo Cargo, varianta 4×4 dorește să ofere o eficiență ridicată și un cost de proprietate redus. O contribuție importantă la îndeplinirea acestor obiective o are motorul diesel de 1.5 litri şi 130 CP, cu transmisie manuală în şase trepte de viteză, care respectă deja cerințele stricte ale standardului Euro 6d-TEMP.

Vezi şi: (foto) Premieră europeană: Noul Opel Vivaro Van – aşa arată acum a treia generaţie

Pe lângă o lungime a spațiului de încărcare de până la 3.440 mm și o sarcină utilă de până la 880 kg, cele mai bune valori din clasa sa, modelul Combo Cargo 4×4 cu o lungime de până la 4.753 mm este echipat și cu oferta unică de sisteme de asistență pentru șofer, întâlnite la celelalte autovehicule comerciale ușoare Combo și autoturismul Combo Life.

Deosebit de utile sunt spațiul mare dintre pasajele roților din spate, permițând autovehiculului Combo Cargo să transporte până la doi europaleți, și trapa opțională din plafon care permite depozitarea în poziție oblică a obiectelor mai lungi, precum scânduri și scări.

Gama de echipamente utile include cruise controlul automat, sistemul de detectare a somnolenței șoferului, funcția de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență, sistemul de monitorizare a unghiului mort lateral și head-up display.

Disponibilă opțional, camera video panoramică pentru marșarier este oferită în exclusivitate pentru toate autovehiculele comerciale ușoare din gama Combo, inclusiv pentru 4×4 Cargo, sporind vizibilitatea în partea din spate, în special când autovehiculul este complet încărcat, în timp ce o a doua cameră video integrată în oglinda exterioară de pe partea pasagerului reduce unghiul mort.

Utilitatea modelului Combo Cargo pentru profesioniști este sporită de habitaclul practic și atractiv, asemănător cu cel al unui autoturism, și de sistemele infotainment avansate care îi mențin pe șoferi conectați și îi ghidează pe traseul optim. Sistemele Multimedia Radio și Multimedia Navi Pro pot fi controlate simplu prin intermediul ecranului tactil color de 8 inci. Ambele sisteme sunt compatibile cu Apple CarPlay și Android Auto. Vârful de gamă Multimedia Navi Pro cu navigație integrată ce include hărți rutiere pentru țările europene și afișaj 3D oferă și actualizări TMC (canal pentru informații din trafic).

În Germania, Opel Combo Cargo are un preţ de start de 16.850 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/