(foto) Cel mai vechi Porsche care s-a păstrat până în prezent va fi vândut la licitaţie! Istoria-i din spate

Casa de licitații RM Sotheby’s va încerca să vândă spre sfârşit de august singurul exemplar care s-a păstrat până în prezent a primului de fapt automobil Porsche – Type 64!

Maşina a fost dezvoltată în anul 1939 la comanda Volkswagen şi urma să concureze folosind agregate KdF-Wagen (Beetle) în cursa Berlin -Roma, însă din cauza celui de-al Doilea Război Mondial nu a mai ajuns să o facă.

Foto: rmsothebys.com

O serie de eforturi pentru avansarea tehnologică în performanța autovehiculelor a condus industria motorsport în anii 1920-1930, rezultând în unele dintre cele mai emblematice mașini de curse ale perioadei, care au servit ca surse mari de mândrie națională.

Începerea celui de-al Doilea Război Mondial l-a văzut pe profesorul Ferdinand Porsche forțat să se concentreze asupra unei mașini pentru mase – KdF-Wagen, strămoşul modelului Beetle. Cu toate acestea, el a păstrat o viziune proprie pentru a produce o versiune mai ușoară, mai rapidă a modelului care ar avea tehnologiile naţiunii și ar fi un automobil de vis. Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD


Pub