Un taximetrist, bătut și jefuit de doi pasageri. Bărbații au cerut să fie duși la destinație, apoi l-au atacat

Doi bărbați, în vârstă de 32 de ani, originari din Criuleni și Orhei, au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, fiind suspectați că ar fi jefuit un taximetrist.

Foto: politia.md

La 8 mai, 2019, polițiștii au fost sesizați precum că în satul Bălăbănești, raionul Criuleni, un taximetrist a fost agresat de două persoane necunoscute și deposedat de bani.

Ca urmare a cercetărilor, polițiștii au stabilit că, la data de 7 mai, în jurul orei 23.00, un taximetrist de 20 de ani, ce activa cu un automobil de model „Dacia Logan” în municipiul Chișinău, a fost solicitat de doi bărbați să fie transportaţi în satul Bălăbănești. Ajungând la destinație, clienții au schimbat ruta, spre satul Mălăieștii Vechi, unde s-au oprit la o gospodărie, apoi au rugat șoferul să-i transporte înapoi în satul Bălăbănești.

La destinație, unul dintre ei a scos portmoneul să achite pentru călătorie, totodată aplicându-i taximetristului o lovitură în regiunea capului, în urma căreia victima și-a pierdut cunoștința. După câteva minute, victima și-a revenit și a observat că persoanele scotoceau prin automobil. Speriat, șoferul a fugit de la fața locului. După ce a revenit a depistat că din torpedoul automobilului lipsesc 1600 de lei.

În urma a măsurilor speciale de investigații, la 8 mai, polițiștii din Criuleni au identificat și reținut persoanele suspecte.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei.


Pub