Mai există vreo șansă de a evita alegerile anticipate? Dodon: „În cazul în care Blocul ACUM ar anunța mâine că e gata să o voteze pe Zinaida Greceanîi în calitate de speaker...”

Igor Dodon este de părere că şansele evitării alegerilor parlamentare anticipate sunt tot mai mici. Cel puțin aceasta a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Majoritatea susținătorilor noștri nu își doresc anticipate. Acestea necesită bani - circa1000 milioane din buget. Totodată, în cazul alegerilor anticipate, acestea vor fi organizate în toamnă și asta înseamnă că până la Anul Nou nu vom avea o conducere. Toretic, un Parlament funcțional va putea fi format doar la începutul anului viitor”, a declarat Igor Dodon.

Totuși, șeful statului susține că „în cazul în care Blocul ACUM ar anunța mâine că e gata să o voteze pe Zinaida Greceanîi în calitate de speaker, atunci socialiștii, chiar în aceeași zi, se vor întâlni cu membrii blocului și vor crea grupurile de lucru.

„Pentru a discuta este nevoie să avem unele puncte comune....Consider că șansele sunt tot mai puține de a evita alegerile anticipate. Cred că 90 la sută acestea vor fi”, a conshis Igor Dodon.


Pub