Cine sunt primii 10 finaliști la Eurovision 2019

PE SCURT

Au fost desemnați primii 10 finaliști ai Concursului Internațional de Muzică „Eurovision Song Contest-2019”. În prima semifinală, care a avut loc ieri seară, la Tel Aviv, au concurat 17 țări.

Pe scenă au evoluat reprezentanții următoarelor țări: Cipru, Muntenegru, Finlanda, Polonia, Slovenia, Cehia, Ungaria, Belarus, Serbia, Belgia, Georgia, Australia, Islanda, Estonia, Portugalia, Grecia și San Marino.

PE LUNG

În urma televotingului și a votului din partea juriului de aseară, în finală vor evolua următorii participanți:

  1. Cipru – Tamta cu piesa „Replay”,
  2. Slovenia – Zala Kralj & Gašper Šantl cu „Sebi”,
  3. Republica Cehia – Lake Malawi cu „Friend Of A Friend”,
  4. Belarus – Zena cu „Like It”,
  5. Serbia – Nevene Božović cu „Kruna”,
  6. Australia – Kate Miller-Heidke cu „Zero Gravity”,
  7. Islanda – Hatari cu „Hatrið mun sigra”,
  8. Estonia – Victor Crone cu „Storm”,
  9. Grecia – Katerine Duska cu „Better Love”,
  10. San Marino – Serhat cu „Say Na Na Na”.

Joi, 16 mai, se va desfășura ce-a de-a doua semifinală a Concursului Internațional de Muzică „Eurovision Song Contest 2019”, în care va evolua și reprezentanta Republicii Moldova, Ana Odobescu. Interpreta va ieși pe scenă cu numărul 3 și va concura alături de alți 17 participanți pentru un loc în marea finală. Alături de Ana Odobescu, în ziua respectivă, pe scenă vor urca interpreți din Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Letonia, România, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania și Malta.

Dacă va trece de această etapă, reprezentanta Republicii Moldova va participa în finala Eurovision din 18 mai.

[youtube id=”p3OC8qhZBWQ” start=”0″]

În total, în cele două semifinale vor evolua artiști din 35 de țări. Reprezentanta R. Moldova va interpreta pe scena Eurovision piesa ”Stay”.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat R. Moldova la Eurovision, a obținut locul 10.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.