CC i-a răspuns lui Dodon
Politic 16 mai 2019, 10:53 | 2527

Șeful statului nu poate propune un candidat pentru funcția de prim-ministru dacă nu este ales președintele Parlamentului și structurile de conducere ale acestuia. Este hotărârea pronunțată astăzi de Curtea Constituțională, după ce Igor Dodon a solicitat ca judecătorii să-i spună dacă este obligat sau nu să propună un candidat pentru funcţia de premier în cazul în care noul legislativ nu are o conducere şi nu a fost instituită o majoritate parlamentară.

Altfel spus, judecătorii Curții Constituționale au decis că șeful statului nu poate propune un candidat pentru funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități. Igor Dodon a declarat anterior că, dacă va fi emisă o astfel de hotărâre, atunci el nu va interveni în acest proces şi nu va propune un candidat pentru fotoliul de premier. În aceste condiţii, Parlamentul ar urma să fie dizolvat şi să fie anunţate alegeri anticipate. Deputatul Blocului ACUM Platforma DA şi PAS Sergiu Litvinenco a criticat dur decizia Curţii Constituţionale.

La serviciul de presă al Curţii Constituţionale nu ne-a răspuns nimeni pentru o reacţie, iar consilierul preşedintelui republicii, Maxim Lebedinschi, ne-a respins apelurile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie