‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriConsiliul Concurenței, somat să verifice dacă scumpirea cartofilor e cauzată de o înțelegere anticoncurențială...

Consiliul Concurenței, somat să verifice dacă scumpirea cartofilor e cauzată de o înțelegere anticoncurențială între întreprinderi

‹ adv ›
‹ adv ›

Stabilirea prețurilor de vânzare-cumpărare a cartofilor ar avea la bază o înțelegere anticoncurențială între întreprinderi. Cel puțin asta consideră Centrul Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorului (CNPIEC). Organizația a trimis o sesizare la Consiliul Concurenței pentru a combate concurența neloială, scrie Agora.

„În contextul nemulțumirilor populației Republicii Moldova cu privire la majorarea nejustificată și fără precedent a prețului la cartofii autohtoni și de import, comercializați în piețe și magazine, Centrul Național pentru Protecția Consumatorilor CNPIEC constată existența unui acord anticoncurenţial presupunînd o înțelegere tacită între întreprinderi”, scrie CNPIEC.

Potrivit instituției, aceste întreprinderi ajung să stabilească, direct sau indirect, prețurile de cumpărare sau de vânzare a produselor „în contextul deficitului pe piață de cartofi”. Instituția a sesizat Consiliul Concurenței și solicită „contracararea practicilor anticoncurenţiale şi a concurenţei neloiale, precum și protecția intereselor economice ale consumatorilor”.

 

 

 

‹ adv ›

 

 

Cartofii au ajuns să coste de circa trei ori mai scump decât în aceeași perioadă a anului trecut. În piețele din Chișinău, un kilogram de cartofi costă în jur de 15 lei, iar în magazine prețul acestora sare peste 20-25 de lei.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii