‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 26 martie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDonald Trump a promis agricultorilor americani ajutoare de stat de 15 miliarde de dolari

Donald Trump a promis agricultorilor americani ajutoare de stat de 15 miliarde de dolari

‹ adv ›
‹ adv ›

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că intenționează să asigure fonduri de sprijin de stat, în valoare de aproximativ 15 miliarde de dolari, agricultorilor ale căror profituri au avut de suferit în urma războiului comercial cu China, scrie Agroxxi.

„Planificăm să ajungem la cel mai înalt nivel. Vom avea cea mai intensă colaborare pe care China a avut-o vreodată cu fermierii noștri, dar trebuie să sprijinim producătorii pentru a reuși”, a declarat Trump.

Fermierii americani, principalii susținători ai campaniei electorale ce a fost desfășurată de Trump, au suferit pierderi importante din cauza războiului comercial. Boabele de soia sunt cea mai valoroasă marfă de export a SUA, iar exporturile către China au scăzut la cel mai mic nivel înregistrat în ultimii 16 ani, în 2018. Prețurile contractelor futures pentru soia în săptămâna trecută au atins minimul din ultimii 11 ani.

Ministrul american al Agriculturii, Sonny Purdue, a declarat vineri că, Trump i-a cerut să dezvolte un plan pentru a ajuta fermierii americani să facă față bulversărilor aduse de războiul comercial dintre SUA și China.

„Din miliardele de dolari pe care le percepem sub formă de taxe de import din China, o mică parte din aceste fonduri vor fi alocate agricultorilor noștri. China, probabil, va introduce noi taxe drept răspuns”, a spus Trump.

Răspunsul nu s-a lăsat mult timp așteptat, astfel, recent China a anunțat că va introduce taxe mai mari asupra mai multor produse din SUA, inclusiv legume congelate și gaze naturale lichefiate. Exporturile de soia americană în China au scăzut cu peste 90%, iar exporturile de soia americană în alte țări nu au putut compensa pierderile.

În timp ce fermierii continuă, în general, să-l sprijine pe Trump, o parte din aceștia solicită încetarea imediată a războiului comercial, care a dus la creșterea datoriilor fermierilor până la cele mai înalte niveluri din ultimele decenii și a afectat substanțial economia agrară.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii