image
Sursa foto: Getty Images

Manchester City, exclusă din UEFA Champions League? Campioana Angliei este din nou anchetată pentru nereguli financiare

Manchester City ar putea fi exclusă din Europa! Campioana Angliei este acuzată că ar fi încălcat regulile fair-play-ului financiar, iar UEFA urmează să recomande suspendarea clubului din UEFA Champions League, competiţia în care clubul îşi doreşte cu ardoare să triumfe.

Conform New York Times, Manchester City este investigată de mai mult timp, atât de autorităţile din Anglia, cât şi de oficialii forului european pentru nereguli financiare. De fapt, şefii lui City ar fi oferit informaţii eronate în privinţa tranzacţiilor efectuate, pentru supraevaluarea unor contracte de sponsorizare şi pentru inducerea în eroare cu bună ştiinţă a celor care au anchetat situaţia celui mai bogat club din lume.

Din acest motiv, UEFA a deschis o nouă anchetă în martie pentru a depista exact ce alte infracţiuni au fost comise. Membrii comisiei forului european care a analizat conturile clubului s-au întrunit acum două săptămâni la Nyon, Elveţia, pentru finalizarea concluziilor acestui nou raport.

Preşedintele comisiei de anchetă, fostul premier al Belgiei, Yves Leterne, va avea ultimul cuvânt. Va prezenta concluziile iar UEFA ar putea exclude Manchester City din competiţii pentru cel puţin un sezon.

r fi o lovitură teribilă pentru gruparea care tocmai a sărbătorit al patrulea titlu în Premier League şi încearcă de câteva sezoane să adauge în vitrină şi UEFA Champions League.

În 2014, Manchester City a fost amendată cu 60 de milioane de euro pentru că a încălcat regulile fair-play-ului financiar şi a fost obligată să înscrie un lot de doar 21 de jucători în Europa, faţă de 25 cât prevede regulamentul în mod normal.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: