Trimite e-mail | Printeaza
Social
14.05.2019

Consultări moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul asigurării cu pensii

Consultări moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul asigurării cu pensii

Astăzi, 14 mai, la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, au demarat consultările moldo – ruse pe marginea încheierii Acordului între Republica Moldova și Federația Rusă în domeniul securității sociale. 

Scopul Acordului este asigurarea cu drepturi la pensie cetățenilor care desfășoară o activitate de muncă pe teritoriul ambelor state. Încheierea acordului va avea un impact pozitiv asupra bunăstării persoanelor și va motiva cetățenii țării noastre să activeze în sectorul formal și va crea condiții favorabile pentru reîntoarcerea acestora în Republica Moldova.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu a salutat experții din Federația Rusă, menționând importanța dialogului bilateral cu Republica Moldova în domeniul asigurării cu pensii, astfel încât, cetățenii noștri care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă pe teritoriul Federației Ruse să aibă drepturi egale la pensii și prestații sociale.

Delegația moldovenească este reprezentată de către experții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Biroului Politici de Reintegrare, Casei Naționale de Asigurări Sociale și Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Menționăm că, Republica Moldova a semnat 13 acorduri bilaterale în domeniul securităţii sociale cu România, Portugalia, Bulgaria, Luxemburg, Austria, Estonia, Cehia, Polonia, Ungaria, Belgia, Lituania, Germania și Turcia.

Conform datelor consulare, circa 500.000 de cetățeni moldoveni se află pe teritoriul Federației Ruse, dintre care în jur de 206.000 sunt angajați oficial.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus