(video) Deputatul Igor Munteanu, la Bruxelles: UE s-a exprimat împotriva unei guvernări formate din traseiști politici și persoane care figurează în raportul Kroll 2

Deputatul Igor Munteanu spune că, din ultimele declarații, reprezentații UE s-au exprimat împotriva unei guvernări formate din traseiști politici și persoane care figurează în raportul Kroll 2.

Foto: UNIMEDIA

„Putem judeca după căteva declarații. Federica Mogherini a spus foarte clar că nu este o practică de încurajat crearea majortității pe baza traseiștilor. Mesajele care au fost transmise de Ambasadorul UE la Chișinău, în care spunea că nu consideră binevenit pentru viitorul Guvern să fie format din cei menționați în raportul Kroll 2.

Pe baza acestor mesaje, Guvernul de la Chișinău trebuie să fie constituit pe proiectul de a construi o relație credibilă cu Bruxelles-ul și nu pe baza unei relații care să îngroape investigarea fraudei bancare și restabilirea instituțiilor democratice.

Republica Moldova are probleme de credibilitate în acest moment și credibilitatea se construiește pe baza restabilirii instituțiilor democratice și nu pe ascunderea anumitor lucruri”, a declarat Igor Munteanu pentru UNIMEDIA, înainte de conferința dedicată aniversării a 10 ani a Parteneriatului Estic.

Ieri, Comisarul European Johannes Hahn a declarat că una din așteptările UE de la viitorul Guvern este abordarea unor probleme ca „faimoasa fraudă bancară”.

Timp de două zile, 13-14 mai, la Bruxelles au lov evenimente dedicate celei de-a zecea aniversări a Parteneriatului Estic, la care participă premierul Pavel Filip, ministrul de Externe Tudor Ulianovschi, deputatul ACUM Igor Munteanu, Ambasadorul UE Peter Michalko.

Munteanu / Sursa:UNIMEDIA


Pub