Peste 100 de străini și 90 de automobile au avut acces interzis în Moldova

PE SCURT

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 112 persoane care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova, după cum urmează:
– 36 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– 24 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul R. Moldova;
– 45 de conducători auto au ignorat regulile de transportare și de folosire a vinietelor;
– trei tentative de trafic ilicit de bunuri.

PE LUNG

În decursul săptămânii precedente, 111 cetățeni străini, dar și 91 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Timp de șapte zile, au fost înregistrate 419.081 de traversări, dintre care un număr mai mare – 231.937 de treceri pe sensul de ieșire din țara noastră. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 94.959 de traversări. Cea mai „solicitată” frontieră a fost cea cu România, 48% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Leușeni – 81.178
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 64.098
PTF Sculeni – 43.227
PTF Otaci – 41.042
PTF Giurgiulești-Galați – 28.005
PTF Cahul – 20.884
PTF comun Palanca – 19.986
PTF comun Criva – 17.295
PTF Costești – 16.483

Cea mai aglomerată zi a fost dumincă, 12 mai 2019, fiind înregistrate valori de 66.182 de traversări persoane și 14.691 de traversări mijloace de transport. La fel, din totalul de traversări persoane un număr mai mare a fost înregistrat cel al trecerilor cetățenilor moldoveni – 37.028 de traversări.

La ora actuală, rămâne nefuncțional punctul de trecere de tip debarcader Cosăuți-Iampoli. Amintim că din cauza creșterii nivelului de apă în râul Nistru, din data de 11 mai curent punctul de trecere menționat și-a sistat activitatea. Călătorii pot opta pentru punctele de trecere din proximitate, cum ar fi : PTF debarcader Soroca-Țekinovka și PTF Otaci-Moghileov-Podolsk.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
– verificarea, din timp, a valabilității și statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
– tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniță, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor.
– în cazurile în care apar întrebări cu privire la situația în punctele de trecere, călătorii sunt îndemnați să contacteze LINIA VERDE: 022 259 717.
– manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Submit to FacebookSubmit to Google Bookmarks

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.