Fotografia zilei: „Ziua Victoriei” și pistolul-jucărie

PE SCURT

Roman Rybaleov a publicat recent o fotografie pe care a realizat-o pe 9 mai curent, în cadrul evenimentelor organizate de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

În aceasta pot fi văzuți o fetiță și un băiețel, ultimul țintind cu un pistol-jucărie spre tâmpla fetei. Fotografia a stârnit controverse pe Facebook, unde autorul acesteia a publicat-o.

PE LUNG

Roman Rybaleov, cunoscut în special pentru fotografiile din natură, monumente naturale din Republica Moldova și portrete, a publicat o fotografie cu doi copii prezenți la „Ziua Victoriei”, pe 9 mai.

Potrivit fotografului, imaginea poate fi interpretată în multe feluri, dar „totul este doar un copil cu un pistol-jucărie în mână”.

„Fiind copil, am alergat prin păduri și câmpii cu pistolul în mână, ne jucam de-a indienii, apoi de-a războiul. Și nu împușcam din pistoale-jucărie, ci din arme făcute de noi și cu gloanțe din sârmă. Dar am crescut și nu violez sau agresez femei.”

Totuși, acesta recunoaște că este deranjat de faptul că „sărbătoarea a fost transformată într-o platformă de publicitate” pentru partide politice.

Lucrez în jurnalism din 2012 și am învățat meseria din practică, pe teren. Am preluat Moldova.org în calitate de manageră în 2016 și de atunci am reușit nu doar să creștem echipa, ci și să transformăm radical forma și menirea redacției. Mă mândresc cu o echipă feministă, care ține pasul cu trendurile internaționale, practicând jurnalismul constructiv și de soluții. Depun efort pentru ca Moldova.org să se asocieze și colaboreze cu organizații de la noi și internaționale, care împărtășesc aceleași valori. Asta pentru că noi facem mai mult decât jurnalism, noi construim o comunitate.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.