Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Competiție sportivă cu implicarea copiilor care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri

   1315

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului (DMPDC) organizează astăzi la Chișinău o competiție sportivă cu implicarea copiilor care frecventează cercurile sportive și centrele comunitare pentru copii și tineri din subordinea DMPDC. Scopul activității este de a sensibiliza opinia publică vizavi de importanţa familiei în dezvoltarea fizică, spirituală, morală, şi socială a copilului.

La eveniment vor participa 250 de beneficiari ai centrelor de plasament, Serviciului de asistență parentală profesionistă, Serviciului asistență personală, precum și reprezentanți ai Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ai Primăriei municipiului Chişinău, Direcției generale educație, tineret și sport, ONG-uri de profil, agenți economici etc.

Competițiile sportive vor include diverse aplicații demonstrative de grup precum și starturi vesele, demonstrații taekwondo, concursul familiilor, unde vor participa părinții împreună cu copiii lor.

Activitatea este desfășurată în contextul și pornind de la motto-ul Zilei Internaționale a Familiei din acest an -Valorile creează familia, familia creează valori. Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copilului, împreună cu partenerii săi își propune să fortifice respectul între membrii familiei prin prisma jocurilor de grup, promovarea modului sănătos de viață în rândul copiilor și a familiilor acestora, a valorilor pe care le promovează sportul: oportunitățile egale, solidaritatea, importanța susținerii grupului, cultivarea abilităților de a participa activ în cadrul jocurilor de grup.  

Evenimentul se va desfășura marți, 14 mai 2019, ora 14:30, în sala de sport a Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (str. A. Doga, 22). Organizatorul competițiilor sportive este Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului, în parteneriat cu Asociația Obștească „New Hope Moldova" și Federația de arte marțiale și lupte GRO -DO cu prilejul Zilei Internaţionale a Familiei.