13:53:06 19.04.2024
Stiri

Reacția lui Ilan Șor, după ce Ruslan Codreanu a refuzat oferta Partidului „ȘOR” de a moderniza pasajele subterane: „Scrieți-ne oficial că nu doriți îmbunătățirea vieții chișinăuenilor și amenajarea orașului”

Partide/Comunicate 14.05.2019 09:32 Vizualizări1358 Autor: Ziarul National
Reacția lui Ilan Șor, după ce Ruslan Codreanu a refuzat oferta Partidului „ȘOR” de a moderniza pasajele subterane: „Scrieți-ne oficial că nu doriți îmbunătățirea vieții chișinăuenilor și amenajarea orașului”


Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, susține că a luat act de refuzul primarului interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, ca formațiunea sa să modernizeze pasajele subterane din sectorul Botanica al municipiului Chișinău, dar așteaptă un răspuns oficial, în scris, că administrația locală „nu dorește îmbunătățirea vieții chișinăienilor și amenajarea orașului”.

În răspunsul său, Șor spune că actualmente nu suntem în campania electorală și că intenția de a moderniza pasajele subterane vine în urma solicitărilor locuitorilor orașului.

„În al doilea rând, într-adevăr ați observat că Partidul „ȘOR” întotdeauna își îndeplinește promisiunile electorale, în comparație cu mulți alții. Însă, chestiunea despre care discutăm astăzi nu are legătură cu alegerile, dar este vorba despre probleme care trebuiau rezolvate demult – asigurarea securității pietonilor din Chișinău. Nu am putut să nu reacționăm la multitudinea de cereri și plângeri ale locuitorilor care nu văd nicio perspectivă să aștepte ceva din partea dvs., reprezentanții autorităților locale. Orașul este de mult în ruine, iar trecerile subterane nu doar că arată groaznic, dar sunt și periculoase. Ne-am gândit la oameni și la securitatea lor. Dar în primul rând la securitatea copiilor”, scrie Șor într-o postare pe Facebook.

Politicianul s-a referit și la sursele financiare alocate pentru modernizarea pasajelor. „Ce ține de proveniența resurselor financiare pentru modernizarea subteranelor, sunt informații deschise, au apărut chiar și în știri. E cazul să învățați să vă informați corect, în loc să faceți insinuări nefondate.

Am vrut să-i ajutăm pe chișinăuieni și chiar am crezut că și dvs. vă gândiți la locuitorii Capitalei. Dar, se pare, sunteți în stare doar să faceți compuneri pe Facebook. Mai avem un bloc „notoriu” de deputați care se antrenează pe Facebook în loc să se ocupe cu lucruri serioase. Dar cu Facebook-ul și cu postările pe Internet nu hrănești oamenii. Și este absolut anormal să administrezi un oraș, cu atât mai mult o capitală, pe Internet”, spune sursa citată.

„De aceea, indiferent de atracția dvs. față de rețelele sociale și like-urile pe Facebook, vom aștepta un răspuns oficial din partea dvs. la solicitarea noastră. Scrieți-ne oficial că nu doriți îmbunătățirea vieții chișinăuienilor și amenajarea orașului... Să vadă oamenii”, a conchis acesta.

De menționat că Partidul „ȘOR” a transmis un demers Primăriei Chișinău, prin care a cerut permisiunea să modernizeze pasajele subterane din sectorul Botanica, după modelul celui din apropierea Aeroportului Internațional Chișinău. Solicitarea a ajuns ieri seara pe masa primarului Ruslan Codreanu. Într-o postare pe Facebook edilul a spus că „subteranele de la Botanica vor fi reparate în următoarea perioadă din bugetul Primăriei”. „Am alocat în acest an 10 milioane de lei pentru 8 treceri subterane”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md