09:04:19 29.03.2024
Stiri

Doi moldoveni care aduceau DROGURI din Franța și le vindeau prin „Viber” sau „Telegram”, condamnați la ani grei de închisoare

Social 14.05.2019 11:39 Vizualizări970 Autor: Ziarul National
Doi moldoveni care aduceau DROGURI din Franța și le vindeau prin „Viber” sau „Telegram”, condamnați la ani grei de închisoare


Doi membri ai unui grup criminal, cu vârste de 25 și 20 de ani, ambii originari din raionul Orhei, care aduceau ilegal droguri din Franța în R. Moldova și-au aflat pedepsele dictate de prima instanță.

Unul dintre ei a fost condamnat de Judecătoria Orhei la 9 ani de închisoare, iar al doilea - la opt, aceștia fiind obligați să plătească și cheltuielile de judecată.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, inculpații obțineau din Franța și din Republica Moldova diferite cantități de droguri, cum ar fi substanțe psihotrope - buprenorfin, conținute în comprimate „Subutex” și „Suboxone” și alte substanțe aflate în circuit restrâns, a căror eliberare poate fi posibilă doar cu rețetă medicală, după care, prin intermediul telefoanelor mobile și al aplicațiilor electronice „Whatsapp”, „Viber” și „Telegram”, negociau vânzarea acestora, cu prețuri majorate pentru o comprimată, persoanelor dependente de consumul de droguri, preponderent în municipiul Orhei.

În luna noiembrie 2018, aceștia au fost reținuți imediat după ce au vândut unor agenți sub acoperire o cantitate mare de droguri.

Condamnații nu-și recunosc vina, iar sentința primei instanțe poate fi atacată în instanța ierarhic superioară.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md